Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

 

 Alfa Romeo představuje model Tonale Plug-In Hybrid Q4

Díky novému plug-in hybridnímu motoru poskytuje Alfa Romeo Tonale maximální účinnost a udržitelnost. Systémy elektrifikace byly ale navržené s ohledem na DNA značky Alfa Romeo. Plug-in hybridní pohon Q4 s výkonem 280 k představuje to nejlepší z hlediska výkonu a výdrže baterie. Pokročilý hybridní systém kombinuje přeplňovaný čtyřválec 1.3 MultiAir o výkonu 180 k s 6stupňovou automatickou převodovkou pro pohon předních kol a elektromotor s výkonem 90 kW a točivým momentem 250 Nm pro pohon zadních kol. Lithium-iontová baterie (306 V, 15,5 kWh) poskytuje elektrický dojezd přes 80 km v městském cyklu a více než 600 km v kombinovaném provozu, což z Tonale Plug-In Hybrid Q4 dělá jedno z nejúčinnějších plug-in hybridních SUV.

Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 je vybaveno pohonem všech kol Q4. Pohon předních kol zajištuje spalovací motor a pohon zadních kol obstarává elektromotor. K dispozici je tak typické potěšení z jízdy Alfa Romeo a nejlepší agilita, lehkost a jízdní dynamika v dané třídě.

 Plug-In Hybrid Q4 kombinuje účinnost a udržitelnost s vynikajícím sportovním charakterem. Celkovým výkonem 280 k se řadí na vrchol segmentu. Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere pouhých 6,2 sekundy, maximální rychlost v ryze elektrickém režimu dosahuje 135 km/h, v hybridním 206 km/h. Ohromující pocit z akcelerace umocňuje systémem e-AWD: okamžité nasazení 100 % dostupného točivého momentu elektromotoru přiměje zadní nápravu reagovat okamžitě po sešlápnutí plynového pedálu.

U modelu Tonale Plug-In Hybrid Q4 mají premiéru čtyři nové funkce, které rozšiřují služby Alfa Connect:

  E-control: služba umožňuje zákazníkovi ovládat různé funkce související s elektrickým pohonem, jako jsou nabíjení a spuštění klimatizace/topení na dálku přímo z aplikace My Alfa Connect.


  Dynamické mapování dojezdu: tato služba umožňuje řidičům cestovat v klidu, protože velmi názorně ukazuje cíle, kterých mohou dosáhnout s momentálním nabitím baterie, a to jak na mapě navigačního systému, tak v aplikaci My Alpha Connect.


  Vyhledávání nabíjecí stanice: služba umožňuje zobrazit nejbližší veřejné nabíjecí stanice, a to jak na mapě navigačního systému, tak i v aplikaci My Alpha Connect.


  My eCharge: umožňuje použití aplikace My Alfa Connect pro přímý přístup ke službám Free2Move eSolutions pro správu veřejného a soukromého nabíjení. Umožňuje lokalizovat veřejné nabíjecí stanice, kontrolovat způsoby nabíjení, provádět platby, vizualizovat historii nabíjení, spravovat vlastní Wallbox a rozhodovat, kolik elektrické energie je možné využít, případně zvýšit, snížit, pozastavit a znovu aktivovat nabíjení.

ŠPIČKOVÁ KVALITA A KOMFORT PRO PRÉMIOVÝ ZÁŽITEK Z JÍZDY

Díky vynikajícímu komfortu, nejlepší prostornosti v dané třídě a nižším emisím je Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 dokonalým SUV pro použití ve městě i na víkendové výlety. Jeho interiér zahrnuje množství úložných prostor, prakticky řešené prostředí pro cestující a pravidelný zavazadlový prostor s optimální kapacitou a „hands-free“ otevíráním. Pokud jde o prostornost, ta je na vrcholu dané třídy. Tonale pohodlně pojme čtyři dospělé osoby (2 vpředu a 2 vzadu), a to s výškou až 1,9 m. Konstrukční kvalita se projevuje také nízkými vibracemi a hlučností. K tomu pochopitelně přispívá i tichý pohon během ryze elektrické jízdy, kdy je zážitek mimořádně uspokojivý. Komfort vozidla umocňuje mimořádně jemná estetická kvalita materiálů a povrchových úprav a také plná nabídka inovativních a snadno použitelných technologií.

Palubní komfort zajišťuje mimo jiné dvouzónová klimatizace, příjemné ambientní osvětlení, sofistikovaný infotainment, ventilovaná a vyhřívaná přední sedadla a audio systém Harman Kardon se 14 reproduktory. Nový model nabízí elektricky ovládané zadní výklopné dveře nebo bezdrátovou nabíjecí podložku před řadicí pákou, která umožňuje bezpečné a pohodlné nabíjení chytrých telefonů. Všechna tato řešení byla navržena tak, aby zákazníkům Tonale nabídla špičkovou úroveň typicky italského pohodlí, kultivovanosti a pohostinnosti. Pokud jde o bezpečnost, Tonale Plug-In Hybrid Q4 nabízí nejmodernější řešení pro bezpečné cestování, bez obětování potěšení z jízdy. Zahrnuje asistenční systémy ADAS pro autonomní řízení 2 úrovně, kameru s vysokým rozlišením pro 360° pohled kolem vozidla, sledování mrtvých úhlů a detekci křížení dráhy za vozidlem. To v kombinaci s vynikající konstrukční a výrobní kvalitou přináší 5hvězdičkové hodnocení NCAP. Možnost jízdy s nulovými emisemi v oblastech s omezeným provozem a celkový dojezd 600 km činí z Tonale Plug-In Hybrid Q4 ideální SUV do města, na dlouhé cesty i špičkový vůz pro firemní vozové parky.