Alfa Romeo Giulia a Stelvio MY23

Alfa Romeo modernizuje své modely Giulia a Stelvio

Nový digitální přístrojový panel

Modely Giulia a Stelvio jsou vybavené nejmodernější technologií zajišťující pohodlný a propojený zážitek, ovšem s typickým požitkem z jízdy Alfa Romeo. Nejvýznamnější novinkou je přístrojový panel s historickým „teleskopickým“ designem. Ten zahrnuje nový, zcela digitální 12,3“ TFT displej, na kterém lze zobrazovat informace o vozidle a parametry související s autonomním řízením. Přístrojový panel lze navíc konfigurovat jedním ze tří nastavení: Evolved, Relax a Heritage. Evolved představuje budoucnost designu Alfa Romeo a využívá centrální oblast obrazovky, zatímco dva boční kvadranty zůstávají na stejném místě. Relax se zaměřuje na pohodlí, a proto neobsahuje podrobné informace o vozidle a obejde se tak bez dvou bočních kvadrantů. Nastavení Heritage je inspirováno ikonickými modely šedesátých a sedmdesátých let a vyznačuje se výraznými detaily, jakými jsou obrácená čísla na konci rychloměru.

Nový vzhled

Přední mřížka chladiče s logem Alfa Romeo a spodní mřížka dvou hlavních přívodů vzduchu dostaly jedinečnou povrchovou úpravu, která slavnému prvku Trilobo poskytuje novou interpretaci. Hlavní novinkou přední části jsou ovšem světlomety. Od této chvíle se u obou modelů objevují světlomety „3+3“ s novou adaptivní full-LED matrixovou technologií. Nové světlomety vytváří silnou rodinnou spřízněnost s řadou Tonale a zároveň připomínají jeden ze slavných prvků značky, který se představil na ikonickém modelu Alfa Romeo SZ Zagato a konceptu Alfa Romeo Proteo. Trojice modulů tvoří jedinečnou přední část nové Giulie a Stelvia a zahrnuje i dynamický ukazatel směru. Světlomety zajišťují špičkovou viditelnost díky řadě moderních technologií. Systém „Adaptive Front Lighting System“ nastavuje potkávací světla v závislosti na rychlosti a jízdních podmínkách. Technologie „Glare-Free High Beam Segmented Technology“ za špatných světelných podmínek automaticky detekuje oba směry provozu, aby nedocházelo k oslňování ostatních vozidel. Funkce „Welcome and Goodbye“ pak zapíná světlomety pokaždé, když řidič zavře nebo otevře vůz. To vše přináší vyšší účinnost ve smyslu životnosti a úspory energie, a také vyšší bezpečnost díky menšímu namáhání očí. Modernizací prošla také zadní LED koncová světla, která jsou nyní dokonalou kombinaci stylu a důmyslných technologií. Zároveň zdůrazňují sportovní duši obou modelů. Nová Giulia má koncová světla s průhlednou povrchovou úpravou, zatímco u modelu Stelvio jsou světla v kouřovém provedení s leskle černou úpravou.

Jednoduchá a intuitivní strategie řady

Nové modely Giulia a Stelvio se slaďují s novou logikou řady představenou u modelu Tonale, což zákazníkům ještě více usnadní konfiguraci vozidla. K dispozici jsou dvě výbavy – Super a Ti – z nichž každá má charakteristické vlastnosti pro uspokojení i těch nejnáročnějších zákazníků. Výbavu Super, základní model pro jedinečný zážitek z Alfa Romeo, lze přizpůsobit prostřednictvím paketu Sprint, který obsahuje různé sportovní doplňky. Výbavu Ti, která zvýrazňuje eleganci a osobitý charakter obou vozidel, lze zase vylepšit pomocí paketu Veloce, který přináší maximum z hlediska výkonu a sportovnosti. Označení Super, Sprint, Ti a Veloce mají v historii Alfa Romeo dlouhou tradici. Představují tedy čtyři charakteristické výbavy, které jsou schopné reagovat na potřebu zákazníků sladit se se svými vozidly. Nové modely Giulia a Stelvio nabízejí významnou aktualizaci z hlediska motorizací: u všech modelů je nyní k dispozici vznětová verze o výkonu 160 k kombinovaná s pohonem zadních kol. K dispozici jsou rovněž výkonné motorizace kombinované s pohonem všech kol, zážehový motor s výkonem 280 k a vznětový agregát s výkonem 210 k.